SPRINGFINGER

 

PATIENT-INFORMATION FØR OPERATION FOR SPRINGFINGER.

Der er planlagt operation af springfinger. Indgrebet foretages i lokalbedøvelse. Mens operationen foregår lægges nogle gange (sjældent) en blodtryksmanchet om armen for at undgå blødning.

Indgrebet tager mellem normalt 15 - 20 minutter, men med forberedelser og information efter indgrebet går der gerne en lille time før du er klar til at tage hjem igen.

Det bør ikke selv køre bil efter operationen, og derfor bør du få nogen til at hente og bringe dig.

Du skal forvente at der vil være lidt smerter i den første tid efter operationen. Bedøvelsen i hånden varer typisk mellem 4 til 6 timer. Ved smerter herefter kan disse behandles med smertestillende tabletter, som kan fås i håndkøb.

Forbindingen består af et elastisk bind over et plaster. Hvis forbindingen er for stram, skal du løsne den efter nogle timer. Såret er syet med en tråd, som skal fjernes efter ca. 8 - 10 dage. Trådene kan fjernes her på klinikken eller du kan få din egen læge til at gøre det.

Forbindingen må ikke blive våd, men må fjernes efter 1-2 dage. Der kan eventuelt påsættes plaster efterfølgende ved behov.

Såret har godt af luft ind imellem og må gerne vakes efter forbindingen er fjernet.

Det er godt at bevæge fingre og hånd i tiden efter operationen for at modvirke stivhed, men den første dag er det godt at holde hånden højt og i nogenlunde ro for at modvirke blødning og smerter.

Der kan være en del ømhed af hulhånden den første tid og det kan være en god ide at massere operationsområdet med en fed creme i efterforløbet. Nogle gange er der smerter i flere måneder. I givet fald gives der sommetider en blokade for at få det til at falde til ro.

Det er ikke muligt på forhånd at sige, om en eventuel sygemelding er nødvendig, da dette afhænger meget af det eventuelle arbejde. Med let arbejde kan dette genoptages nogle dage efter operationen. Med tungt fysisk arbejde kan der gå nogle uger.

Der er altid en risiko ved at lade sig operere, selv ved så lille et indgreb som dette. Der er risiko for betændelse og nedsat funktion af nerver i området, men betydende komplikationer er heldigvis sjældne efter denne operation.

Hvis der opstår problemer eller spørgsmål efter operationen, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte klinikken i vores åbningstid. Skulle der mod forventning opstå mere akutte problemer uden for åbningstiden, skal du kontakte din egen læge eller lægevagten

 

                                                                 Jan Smedegaard Hede