NÅLEBEHANDLING AF KUSKEFINGRE

Patient-information før nåleoperation af Dupuytrens kontraktur (kuskefingre).

Der er planlagt operation af dine krummede fingre. Indgrebet foretages i lokalbedøvelse.


Du bør ikke selv køre bil efter indgrebet.

Operationen indebærer at man med en kanyle laver en hel masse små stik i det fortykkede væv, som således svækkes hvorved man efterfølgende kan strække fingeren ud. Normalt er dr kun et ganske lille hul i huden, men en sjælden gang kan huden ikke give sig tilstrækkeligt, hvorfor der kan komme en defekt hvor man må løsne huden for at få det til at nå sammen.

Bedøvelsen af hånden varer nogle få timer, og herefter kan der ved behov benyttes sædvanlig smertestillende medicin, som købes i håndkøb. 

Der påsættes plaster og evt. en let komprimerende forbinding. Der vil ofte være en kontrol inden for en uges tid, hvor vi tager stilling til behovet for en eventuel skinne i en periode.


Det er ikke muligt på forhånd at sige, hvor længe en eventuel sygemelding er nødvendig, dette afhænger meget af det eventuelle arbejde. Med let arbejde kan dette genoptages efter nogle dage. Med tungt fysisk arbejde kan der gå nogle uger.

Der er altid en risiko ved at lade sig operere. Der er risiko for betændelse og nedsat funktion af nerver i området. Oftest vil nervefunktionen bedres spontant i løbet af den første tid efter operationen, men der er en risiko for at der kan komme vedvarende føleforstyrrelse efterfølgende. Der er også mulighed for, at krummede fingre ikke kan rettes helt ud ved operationen. Kuskefingre er en kronisk sygdom og der vil normalt komme tilbagefald efter en periode.

Det er godt at bevæge fingre og hånd i tiden efter operationen for at modvirke stivhed, men den første dag er det godt at holde hånden højt og i nogenlunde ro for at modvirke blødning.

Hvis du får tegn til infektion, skal du have det tilset af en læge. Enten her på klinikken eller hos egen læge/vagtlæge.

Du må forvente at der vil være nogle smerter efter operationen, men disse kan normalt klares med almindelige håndkøbs smertestillende tabletter.

Hvis du har spørgsmål vedrørende din operation, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, enten på mail eller på telefon i telefontiden