NEDGROET NEGL

Patient-information før operation med simpel neglefjernelse.
 

Der er planlagt operation med fjernelse af negl.

Indgrebet foretages i lokalbedøvelse af tåen. Indgrebet kan foretages, både når tåen har infektion og når den er uden.
Operationen består af en fjernelse af neglen og oprensning af neglelejet 
Forløbet med klargøring, bedøvelse og operation varer knapt en halv times tid.

Du kan ikke selv køre bli efter fjernelse af neglen. Du bør sidde med benet højt efter indgrebet (f. eks. med benet op på bagsædert på vej hjem). I bør parkere i parkeringskælderen under klinikken. Elevatoren fører op til indgangen til klinikken.
 

Du må gerne tage smertestillende håndkøbsmedicin ca. en time før operationen.
Tag et par praktiske bukser på med god plads til forbindingen.
Lokalbedøvelsen af tåen varer 4 til 20 timer efter operationen. Der kan være nogle smerter efterfølgende, selvom det dog normalt ikke er det store.

Disse behandles med vanlig håndkøbsmedicin. Smerter og hævelsen kan mindskes ved, at man holder benet og foden højt når man hviler sig men om natten ligger man normalt. 
Dagen efter operationen kan du fjerne forbindingen og opstarte sæbebadning, gerne med sæbespånevand og brug af engangsvaskeklude, 2 gange dagligt. Dette fortsættes indtil tåen er uden rødme og hævelse.

Det er ikke nødvendigt med forbinding udover de første dage.

Nogle gange sender vi et stykke af neglen til undersøgelse for svamp. Hvis dette er tilfældet, kontakter vi dig med svar.

Hvis der opstår problemer eller du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os i klinikkens åbningstid. Ved akutte problemer uden for åbningstiden skal du kontakte egen læge eller lægevagten.

Jan Smedegaard Hede

februar 2021