KARPALTUNNEL

Patient-information før operation for Karpaltunnel Syndrom.
 

Der er planlagt operation af nerveindklemning ved håndleddet. Indgrebet foretages i lokalbedøvelse. Mens operationen foregår lægges nogle gange en blodtryksmanchet om armen for at undgå blødning.

Indgrebet tager mellem normalt 20 - 30 minutter, men med forberedelser og information efter indgrebet går der gerne ca. en time før du er klar til at tage hjem igen.

Det bør ikke selv køre bil efter operationen, og derfor bør du få nogen til at hente og bringe dig.

Du skal forvente at der vil være lidt smerter i den første tid efter operationen. Bedøvelsen i hånden varer typisk 4 til 6 timer (Nogle gange op til et døgns tid). Ved smerter herefter kan disse behandles med smertestillende tabletter, som kan fåes i håndkøb.

Forbindingen består af et elastisk bind over et plaster. Hvis forbindingen strammer for meget skal du løsne det efter et par timer. Såret er syet med en tråd, som skal fjernes efter ca. 8 - 10 dage. Trådene kan fjernes her på klinikken eller du kan få din egen læge til at gøre det. 

Den yderste forbinding kan fjernes efter 1 - 2 dage og erstattes af et nyt plaster, indtil stingene fjernes. Det er vigtigt at holde forbindingen tør alle dagene. Efter 2 dage må du gerne vaske/skylle såret dagligt.

Det er godt at bevæge fingre og hånd i tiden efter operationen for at modvirke stivhed, men den første dag er det godt at holde hånden højt og i nogenlunde ro for at modvirke blødning og smerter.

Det er ikke muligt på forhånd at sige, om en eventuel sygemelding er nødvendig, da dette afhænger meget af det eventuelle arbejde. Med let arbejde kan dette genoptages nogle dage efter operationen. Med tungt fysisk arbejde kan der gå 4-6 uger. Du skal undgå arbejde som giver tryk på operationsområdet de første uger.

Der er altid en risiko ved at lade sig operere, selv ved så lille et indgreb som dette. Der er risiko for betændelse og nedsat funktion af nerver i området, men betydende komplikationer er heldigvis sjældne efter denne operation.

Resultatet efter operationen er oftest godt, men om symptomerne fra nerven forsvinder helt afhænger af hvor længe og hvor meget nerven har været klemt. Der kan gå op til et års tid før nervefunktionen er helt på plads.

Hvis der opstår problemer eller spørgsmål efter operationen, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte klinikken i vores åbningstid. Skulle der mod forventning opstå mere akutte problemer uden for åbningstiden, skal du kontakte din egen læge eller lægevagten

 

                                                                                                                                   Jan Smedegaard Hede